Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

BIO přeštík z farmy Sasov

Přijďte ochutnat vepřové maso z volného chovu. Za nás jedno z nejlepších mas, které lze v ČR koupit. 

Krkovice bk.

49,90 Kč/100g

Krkovice bk. - plátky

49,90 Kč/100g

Pečeně bk.

49,90 Kč/100g

Pečeně steak s kostí - rib-eye

49,90 Kč/100g

Pečeně steak s kostí - I-bone

49,90 Kč/100g

Pečeně steak s kostí - T-bone

49,90 Kč/100g

Vepřová kýta bk. - lze objednat i jako plátky

49,90 Kč/100g

Vepřová plec bk. - lze objednat i jako kostky

49,90 Kč/100g

BIO párky bez dusitanové soli

Vepřové BIO maso semleté na jemno a poté vykutrované s jednodruhovým kořením a čerstvou petrželkou. Párky narážíme do skopových střev a poté lehce zaudíme a zavařujeme. Vychutnejte si chuť masa a jemného koření. 

44,90 Kč/100g

BIO Salsiccia

Vepřové BIO maso semeleme na jemno s jednodruhovým kořením. Směs narážíme do skopových střev. Tento produkt je opět jemně kořeněný, aby vynikla výtečná chuť masa. 

44,90 Kč/100g

BIO terrina

Svařené BIO maso z hlav a kolen ručně natrháme a poté zamícháme s jednodruhovým kořením, čerstvou petrželkou a jarní cibulkou. Poté zalijeme vývarem a necháme vytuhnout. Jemná chuť čerstvých bylinek a masa. Ideální s výbornou hořčicí a čerstvým pečivem. 

34,90 Kč/100g

* víme, že ceny BIO masa jsou velmi vysoké, avšak i při našich obrovských vstupních nákladech za koupi tohoto masa se pro Vás snažíme zachovat ještě snesitelné ceny, abyste toto prvotřídní maso měli šanci ochutnat a uznat ten velký rozdíl oproti masu, které není v tomto režimu chováno. A věřte mi, že je to doopravdy znát na chuti a struktuře, nehledě na podmínky chovu zvířat. 

Grill season a polotovary na pečení 

Vepřová pečeně rolovaná s parmskou šunkou a šalvějí

Vepřové pečeně vykostíme a poté opatrně rozřízneme na cca. 1 kg pláty, které lehce naklepeme. Poté osolíme, opepříme, poklademe parmskou šunkou a šalvějí. Zakápneme olivovým olejem a opět zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby ˇ(zatáhnout na pánvi). 

29,90 Kč/100g

Vepřové koleno na pečení

Marinované vepřové koleno připravené na pečení. Přidáváme jednodruhové koření, kmín, cibulku a máslo. Stačí pouze vložit do trouby a pozvolna upéci. Ideální polotovar do trouby. 

23,90 Kč/100g

Bangers - snídaňovka s hutným stoutem a whiskey

Vepřové maso semeleme na jemno s hutným stoutem, irskou whiskey a jednodruhovým kořením. Jedná se o jemnou chu´ť koření a silného černého piva, ochuceného whiskey. Ideální polotovar na podzimní nedělní ráno :). 

29,90 Kč/100g

Masové placičky - jablečný cider a karamelizovaná jablka

Vepřové maso semeleme na jemno a zamícháme s jablečným ciderem. Do směsi přidáme karamelizovaná jablka. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Roláda z libového vepřového boku

Z běloušů vyřežeme libovější bůčky, které necháme s kůží. Bůčky poté plníme hořčicí, solí, pepřem, okurkou, párkem a vajíčkem. Ideální polotovar do trouby. 

29,90 Kč/100g

Marinovaná krkovice a pečeně 

Vepřové krkovice a pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v čerstvých bylinkách, kvalitním olivovém oleji a jednodruhovém koření. Přidáváme lehce sekaného čerstvého česneku. U těchto svalů lze vybrat z těchto tří částí:

Vepřová krkovice (klasická krkovice)

Rib-eye vepřová pečeně (středová část pečeně mezi krkem a částí pečeně u kýty) 

Vepřová pečeně (libovější část pečeně u kýty) 

29,90 Kč/100g

Bun-cha belly

Naše Bun-cha z libového vepřového boku, který marinujeme v soli, jarní cibulce, sojové a rybí omáčce, česneku, třtinovém cukru a limetkové štávě. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

29,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.

29,90 Kč/100g

Mletá sekaná

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.

23,90 Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč

Přeštík a český bělouš ze žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka 

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová krkovice b.k. - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno

22,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

22,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg) - vyprodáno

22,60 Kč/100g

Kuřecí prsa

31,90 Kč/100g

Kuřecí stehna

21,90 Kč/100g

Kuřecí křídla - vyprodáno

16,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

11,90 Kč/100g

Uzeniny

Gothaj

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté přidáváme hřbetní sádlo a vše dohromady zamícháme. Dílo plníme do hovězích deníků a poté udíme na ohni. Gothaj se dovařuje na jehlu, prudce chladí a poté je připraven k expedici. 

27,90 Kč/100g

Turista - polosuchý

Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jemné špekáčky

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici. 

27,90 Kč/100g

Párky s goudou

Hovězí a vepřové maso jemně okořeněné jednodruhovým kořením. Do směsi přidáváme goudu. Směs narazíme do skopových střev. Párky se lehce zaudí a poté dovaří. 

33,90 Kč/100g

Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

33,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

33,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Syrečkovo-pivní klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do směsi přidáváme romadur a Zichovecké pivo. Poté směs narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, čerstvé bylinky a alkohol. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

24,90 Kč/100g

Jaternice

Vepřové laloky, plece, kolena, plíce a játra povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením naší řeznickou buchtou a poté zamícháme. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat. 

19,90 Kč/100g

Jelita - vyprodáno

Vepřové laloky, plece, kolena, plíce povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením, kroupami, smaženou cibulkou, škvarkami a poté zamícháme s krví. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat. 

19,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

33,90 Kč/100g

Uzená kýta a pečeně - vyprodáno

Vepřovou pečeni a kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

33,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g