Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
BIO přeštík z farmy Sasov
Přijďte ochutnat vepřové maso z volného chovu. Za nás jedno z nejlepších mas, které lze v ČR koupit.
Krkovice bk.
49,90 Kč/100g
Krkovice bk. - plátky
49,90 Kč/100g
Pečeně bk.
49,90 Kč/100g
Pečeně steak s kostí - rib-eye
49,90 Kč/100g
Pečeně steak s kostí - I-bone
49,90 Kč/100g
Pečeně steak s kostí - T-bone
49,90 Kč/100g
Vepřová kýta bk. - lze objednat i jako plátky
49,90 Kč/100g
Vepřová plec bk. - lze objednat i jako kostky
49,90 Kč/100g
BIO párky bez dusitanové soli
Vepřové BIO maso semleté na jemno a poté vykutrované s jednodruhovým kořením a čerstvou petrželkou. Párky narážíme do skopových střev a poté lehce zaudíme a zavařujeme. Vychutnejte si chuť masa a jemného koření.
44,90 Kč/100g
BIO Salsiccia
Vepřové BIO maso semeleme na jemno s jednodruhovým kořením. Směs narážíme do skopových střev. Tento produkt je opět jemně kořeněný, aby vynikla výtečná chuť masa.
44,90 Kč/100g
BIO terrina
Svařené BIO maso z hlav a kolen ručně natrháme a poté zamícháme s jednodruhovým kořením, čerstvou petrželkou a jarní cibulkou. Poté zalijeme vývarem a necháme vytuhnout. Jemná chuť čerstvých bylinek a masa. Ideální s výbornou hořčicí a čerstvým pečivem.
34,90 Kč/100g
* víme, že ceny BIO masa jsou velmi vysoké, avšak i při našich obrovských vstupních nákladech za koupi tohoto masa se pro Vás snažíme zachovat ještě snesitelné ceny, abyste toto prvotřídní maso měli šanci ochutnat a uznat ten velký rozdíl oproti masu, které není v tomto režimu chováno. A věřte mi, že je to doopravdy znát na chuti a struktuře, nehledě na podmínky chovu zvířat.
Grill season a polotovary na pečení
Vepřová pečeně rolovaná s parmskou šunkou a šalvějí
Vepřové pečeně vykostíme a poté opatrně rozřízneme na cca. 1 kg pláty, které lehce naklepeme. Poté osolíme, opepříme, poklademe parmskou šunkou a šalvějí. Zakápneme olivovým olejem a opět zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby ˇ(zatáhnout na pánvi).
29,90 Kč/100g
Vepřové koleno na pečení
Marinované vepřové koleno připravené na pečení. Přidáváme jednodruhové koření, kmín, cibulku a máslo. Stačí pouze vložit do trouby a pozvolna upéci. Ideální polotovar do trouby.
23,90 Kč/100g
Bangers - snídaňovka s hutným stoutem a whiskey
Vepřové maso semeleme na jemno s hutným stoutem, irskou whiskey a jednodruhovým kořením. Jedná se o jemnou chu´ť koření a silného černého piva, ochuceného whiskey. Ideální polotovar na podzimní nedělní ráno :).
29,90 Kč/100g
Masové placičky - jablečný cider a karamelizovaná jablka
Vepřové maso semeleme na jemno a zamícháme s jablečným ciderem. Do směsi přidáme karamelizovaná jablka. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev.
29,90 Kč/100g
Roláda z libového vepřového boku
Z běloušů vyřežeme libovější bůčky, které necháme s kůží. Bůčky poté plníme hořčicí, solí, pepřem, okurkou, párkem a vajíčkem. Ideální polotovar do trouby.
29,90 Kč/100g
Marinovaná krkovice a pečeně
Vepřové krkovice a pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v čerstvých bylinkách, kvalitním olivovém oleji a jednodruhovém koření. Přidáváme lehce sekaného čerstvého česneku. U těchto svalů lze vybrat z těchto tří částí:
Vepřová krkovice (klasická krkovice)
Rib-eye vepřová pečeně (středová část pečeně mezi krkem a částí pečeně u kýty)
Vepřová pečeně (libovější část pečeně u kýty)
29,90 Kč/100g
Bun-cha belly
Naše Bun-cha z libového vepřového boku, který marinujeme v soli, jarní cibulce, sojové a rybí omáčce, česneku, třtinovém cukru a limetkové štávě. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril.
29,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
23,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč
Přeštík a český bělouš ze žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová krkovice b.k. - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg) - vyprodáno
22,60 Kč/100g
Kuřecí prsa
31,90 Kč/100g
Kuřecí stehna
21,90 Kč/100g
Kuřecí křídla - vyprodáno
16,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
11,90 Kč/100g
Uzeniny
Gothaj
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté přidáváme hřbetní sádlo a vše dohromady zamícháme. Dílo plníme do hovězích deníků a poté udíme na ohni. Gothaj se dovařuje na jehlu, prudce chladí a poté je připraven k expedici.
27,90 Kč/100g
Turista - polosuchý
Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jemné špekáčky
Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.
27,90 Kč/100g
Párky s goudou
Hovězí a vepřové maso jemně okořeněné jednodruhovým kořením. Do směsi přidáváme goudu. Směs narazíme do skopových střev. Párky se lehce zaudí a poté dovaří.
33,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
33,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Syrečkovo-pivní klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do směsi přidáváme romadur a Zichovecké pivo. Poté směs narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Játrová paštika vepřová
Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, čerstvé bylinky a alkohol. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.
24,90 Kč/100g
Jaternice
Vepřové laloky, plece, kolena, plíce a játra povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením naší řeznickou buchtou a poté zamícháme. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat.
19,90 Kč/100g
Jelita - vyprodáno
Vepřové laloky, plece, kolena, plíce povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením, kroupami, smaženou cibulkou, škvarkami a poté zamícháme s krví. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat.
19,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzená kýta a pečeně - vyprodáno
Vepřovou pečeni a kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.