Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Svatomartinská husa
Naše husy máme z volného chovu ze statku Opatov
Svatomartinská husa
Husy mají kolem 5 kg. Lze objednat i 1/2 husy. Husa je prodávána včetně drobů.
35,90 Kč/100g
Polotovary
Vinná klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s řeznickou buchtou, sudovým vínem, mlékem, jednodruhovým kořením, whiskey a citronóvou kůrou. Masovou směs plníme do skopových střev. Ideální polotovar na pánev či do trouby.
26,90 Kč/100g
Nadívaná kuřecí stehna
Kuřecí stehna z Loužné vykostíme a poté nadíváme jemnou vepřovou masovou fáší. Ideální polotovar do trouby.
29,90 Kč/100g
Vepřová pečeně rolovaná s parmskou šunkou a šalvějí
Vepřové pečeně vykostíme a poté opatrně rozřízneme na cca. 1 kg pláty, které lehce naklepeme. Poté osolíme, opepříme, poklademe parmskou šunkou a šalvějí. Zakápneme olivovým olejem a opět zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby ˇ(zatáhnout na pánvi).
29,90 Kč/100g
Vepřový bok na pečení
Vepřový bůček s kůží (libový) nařežeme na cca. 1 kilové pláty a poté jeho kůži "namřížkujeme". Bůčky marinujeme v soli, pepři a kmínu. Takto namarinované maso zahazíme cibulí a česnekem. Ideální polotovar na pečení do trouby.
29,90 Kč/100g
Naše Porchetta
Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.
Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout.
29,90 Kč/100g
Roláda z kýty
Z běloušů vyřežeme pěkné šály, které poté plníme hořčicí, solí, pepřem, okurkou, párkem a vajíčkem. Ideální polotovar do trouby.
29,90 Kč/100g
Marinovaná krkovice a pečeně
Vepřové krkovice a pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v čerstvých bylinkách, kvalitním olivovém oleji a jednodruhovém koření. Přidáváme lehce sekaného čerstvého česneku. U těchto svalů lze vybrat z těchto tří částí:
Vepřová krkovice (klasická krkovice)
Rib-eye vepřová pečeně (středová část pečeně mezi krkem a částí pečeně u kýty)
Vepřová pečeně (libovější část pečeně u kýty)
29,90 Kč/100g
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90 Kč/100g
Mletá sekaná
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
23,90 Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.
29,90 Kč
Přeštík a český bělouš ze žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová krkovice b.k. - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k.
25,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána
9,90 Kč/100g
Vepřová kůže
10 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuřecí maso z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Kuře (2-3 kg)
22,60 Kč/100g
Kuřecí prsa - vyprodáno
31,90 Kč/100g
Kuřecí stehna
21,90 Kč/100g
Kuřecí křídla
16,90 Kč/100g
Kuřecí kostra
11,90 Kč/100g
Uzeniny
Naše šunka vol. 1 - bio kvalita
Z BIO přeštíků jsme vyřezali pro nás použitelné šály z kýty a naložili na 3 týdny do solící směsi. Tento týden je lehce opláchneme a poté budeme udit na jasném plameni, dále pak při nižší teplotě dovařovat. Na závěr necháme šunky oschnout v udírně, podchladíme a zkrojíme do pultu. Je to první pokus o pořádnou šunku od kosti a pokud se povede, tak bude zařazena do našeho stálého sortimentu.
44,90 Kč/100g
Jemné špekáčky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici.
27,90 Kč/100g
Kmínové párky k pivu
Hovězí a vepřové maso nasolíme jako všechny naše uzeniny a necháme do dalšího dne odpočinout. Druhý den vymícháme hovězí a část vepřového masa do jemna s kořením a hlavně tlučeným kmínem. Poté přidáme jemně mleté vepřové bříško a směs promícháme. Takto připravenou sekánku necháme do dalšího dne proležet v lednici, kdy ji plníme do skopových střev. Párky udíme na jasném plameni a poté dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni.
33,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Hardcore klobása - velmi pálivá
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do klobás přidáváme mix sušených chilli papriček velmi vysoké pálivost. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása s ořechy a švestkou macerovanou v rumu
Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašskými ořechy a sušenými švestkami, které na 2 dny namočíme do karibského rumu. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro.
33,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Zabijačková paštika
Tento týden uděláme naší starou paštiku z vepřových laloků a jater. Přidáváme skoříci a jednodruhové koření. Plníme do forem (vyložených špekem) a také do úmělých střev a převazujeme na jednotlivé buřtíky.
24,90 Kč/100g
Jaternice
Vepřové laloky, plece, kolena, plíce a játra povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením naší řeznickou buchtou a poté zamícháme. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat.
19,90 Kč/100g
Jelita
Vepřové laloky, plece, kolena, plíce povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením, kroupami, smaženou cibulkou, škvarkami a poté zamícháme s krví. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat.
19,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Náš turista - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a sušíme.
42,90 Kč/100g
Artisan Products
Uzený bůček - vyprodáno
Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).
31,90 Kč/100g
Uzená masa
Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet.
Uzený bůček
Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzená kýta a pečeně
Vepřovou pečeni a kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.
33,90 Kč/100g
Uzený špek
Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr
Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni.