Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

7 týdnů stařené hovězí maso z Hyršova a 4 týdny stařené hovězí maso ze Zadní Kopaniny

Zráno suchou metodou

Cote de boeuf

88,00 Kč/100g

Porterhouse steak

88,00 Kč/100g

T-bone steak

88,00 Kč/100g

I-bone steak

88,00 Kč/100g

Rib-eye steak

88,00 Kč/100g

Sirloin steak

88,00 Kč/100g

BIO přeštík - stařená kotleta s kostí

49,90 Kč/100g

Hovězí kýta - ořech

33,00 Kč/100g

Hovězí kýta - spodní

33,00 Kč/100g

Hovězí kližka

33,00 Kč/100g

Grill season a polotovary na pečení 

Španělské ptáčky

Hovězí stařené kýty nařežeme na plátky a poté rozklepeme. Plníme okurkou, párkem, vajíčkem, hořčicí, solí, pepřem a špekem. Poté zpět zamotáme. Ideální polotovar jako základ na klasickou českou omáčku. 

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně rolovaná s parmskou šunkou a šalvějí

Vepřové pečeně vykostíme a poté opatrně rozřízneme na cca. 1 kg pláty, které lehce naklepeme. Poté osolíme, opepříme, poklademe parmskou šunkou a šalvějí. Zakápneme olivovým olejem a opět zarolujeme a převážeme. Ideální polotovar do trouby ˇ(zatáhnout na pánvi). 

29,90 Kč/100g

Naše Porchetta

Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.

Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout. 

29,90 Kč/100g

Kuřecí satay

Loužecké kuřecí prsní řízky marinujeme ve směsi kokosového mléka, kari pasty, sojové omáčce, třtinového cukru, kurkumy a jednodruhového koření. Ideální na gril, pánev či do trouby. Podávejte s arašídovou omáčkou. 

34,90 Kč/100g

Roláda z kýty

Z běloušů vyřežeme pěkné šály, které poté plníme hořčicí, solí, pepřem, okurkou, párkem a vajíčkem. Ideální polotovar do trouby. 

29,90 Kč/100g

Marinovaná krkovice a pečeně 

Vepřové krkovice a pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v čerstvých bylinkách, kvalitním olivovém oleji a jednodruhovém koření. Přidáváme lehce sekaného čerstvého česneku. U těchto svalů lze vybrat z těchto tří částí:

Vepřová krkovice (klasická krkovice)

Rib-eye vepřová pečeně (středová část pečeně mezi krkem a částí pečeně u kýty) 

Vepřová pečeně (libovější část pečeně u kýty) 

29,90 Kč/100g

Bun-cha belly

Naše Bun-cha z libového vepřového boku, který marinujeme v soli, jarní cibulce, sojové a rybí omáčce, česneku, třtinovém cukru a limetkové štávě. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

29,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.

29,90 Kč/100g

Mletá sekaná

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.

23,90 Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč

Přeštík a český bělouš ze žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka 

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová krkovice b.k. - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík 

22,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

22,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg) 

22,60 Kč/100g

Kuřecí prsa

31,90 Kč/100g

Kuřecí stehna

21,90 Kč/100g

Kuřecí křídla 

16,90 Kč/100g

Kuřecí kostra 

11,90 Kč/100g

Uzeniny

Taliány

Libové taliány připravujeme takto: Rozkrájíme na drobné čtverečky, podobné lískovému oříšku 6 kg hovězího masa soleného z mladého šálu, 2kg přední plece solené a proleželé, 3 kg vepřových solených lýtek (z předních nožek) a 4kg solené prorostlé krkovičky (u nás nahradíme plecí a bokem). Směs zamícháme buďto taliánovým kořením, neb si upravíme smíšeninku z pepře, koriandru, nového koření, zázvoru, květu, kardamonu a 5 stroužků česneku; nejméně přidáme koriandru. Do této smíšeniny nám stačí as 90g koření. Směs krájenou důkladně tímto kořením promísíme a narážíme do úzkých jalůvčích čerstvých střev. Ovážeme je motouzem jako vuřty, leč na kousky o něco větší než vuřty, poněvadž se při vaření mnoho srazí; pak je necháme asi 24 hodin viseti ve sklepě, načež je vaříme po tři hodiny v mírném varu. 

33,00 Kč/100g

Gothaj

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté přidáváme hřbetní sádlo a vše dohromady zamícháme. Dílo plníme do hovězích deníků a poté udíme na ohni. Gothaj se dovařuje na jehlu, prudce chladí a poté je připraven k expedici. 

27,90 Kč/100g

Turista - polosuchý

Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jemné špekáčky

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici. 

27,90 Kč/100g

Kmínové párky

Hovězí a vepřové maso nasolíme jako všechny naše uzeniny a necháme do dalšího dne odpočinout. Druhý den vymícháme hovězí a část vepřového masa do jemna s kořením a hlavně tlučeným kmínem. Poté přidáme hruběji mleté vepřové bříško a směs promícháme. Takto připravenou sekánku necháme do dalšího dne proležet v lednici, kdy ji plníme do skopových střev. Párky udíme na jasném plameni a poté dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

33,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

33,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Klobása s ořechy a švestkou macerovanou v rumu

Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašskými ořechy a sušenými švestkami, které na 2 dny namočíme do karibského rumu. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro. 

33,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření, čerstvé bylinky a alkohol. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

24,90 Kč/100g

Jaternice

Vepřové laloky, plece, kolena, plíce a játra povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením naší řeznickou buchtou a poté zamícháme. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat. 

19,90 Kč/100g

Jelita

Vepřové laloky, plece, kolena, plíce povaříme a poté semeleme s jednodruhovým kořením, kroupami, smaženou cibulkou, škvarkami a poté zamícháme s krví. Narážíme do vepřových střev a poté špejlujeme. Zavaříme, zachladíme a můžeme servírovat. 

19,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

33,90 Kč/100g

Uzená kýta a pečeně 

Vepřovou pečeni a kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

33,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g