Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

7 týdnů stařené hovězí maso z Hyršova a 4 týdny stařené hovězí maso z Horního Bezděkova

Zráno suchou metodou

Cote de boeuf

88,00 Kč/100g

Porterhouse steak 

88,00 Kč/100g

T-bone steak 

88,00 Kč/100g

I-bone steak

88,00 Kč/100g

Rib-eye steak - 4 týdny 

65,00 Kč/100g

Sirloin steak - 4 týdny

65,00 Kč/100g

Rump steak 

49,00 Kč/100g

Hovězí kýta - ořech 

36,00 Kč/100g

Hovězí kýta - spodní šál

36,00 Kč/100g

Hovězí kližka 

33,00 Kč/100g

Grill season a polotovary na pečení 

Španělské ptáčky

Hovězí stařené kýty nařežeme na plátky a poté rozklepeme. Plníme okurkou, párkem, vajíčkem, hořčicí, solí, pepřem a špekem. Poté zpět zamotáme. Ideální polotovar jako základ na klasickou českou omáčku. 

34,90 Kč/100g

Roastbeef

Stařené falešné svíčkové marinujeme v naší hořčici, kečupu, jednodruhovém koření a čerstvých bylinkách. Ideální polotovar na zatáhnutí na pánvi a poté dopečení v troubě na méně stupňů. 

38,00 Kč/100g

Salssicca s pepřem, fenyklem a hořčicí

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s barevným kampotským pepřem, fenyklem, římským kmínem, hrubozrnou hořčicí a čerstvým tymiánem. Ideální polotovar do trouby, na pánev či na gril. 

29,90 Kč/100g

Marinovaná pečene

Vepřové pečeně nakrájíme na silnější plátky a poté marinujeme v portugalském olivovém oleji, soli, čerstvým tymiánem, rozmarýnem, česnekem a barevným kampotským pepřem. Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.

29,90 Kč/100g

Mletá sekaná

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko a česnek. Jedná se o syrový polotovar.

23,90 Kč/100g

Bavorská sekaná

Hovězí a vepřové maso semleté na jemno a poté vymíchané s jednodruhovým kořením, cibulkou, česnekem, mlékem a strouhankou na velmi jemnou strukturu. Ideální polotovar do trouby. 

23,90 Kč/100g

Sous vide vepřové koleno na černém pivě

Vepřová kolena marinovaná v soli, pepři, kmínu, česneku podlijeme černým pivem a poté necháme 1 den uležet. Kolena hodíme do vakua a poté táhneme přes noc sous-vide metodou. Ideální polotovar do trouby, kdy je vhodné koleno prohřát cca. 1 hodinu na 100 stupňů a poté na 180 stupňů dopéci na zlatavou a křupavou kůrku. 

23,90 Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.

29,90 Kč

Náš Teriyaki bůček

Vepřové bůčky pokrájíme na slabé plátky a poté marinujeme v naší teriyaki omáčce (čerstvý zázvor, sezamový olej, šalotka, vinný ocet, voda, sojová omáčka, třtinový cukr, česnek). Ideální polotovar na gril, do trouby či na pánev. 

29,90 Kč/100g

Přeštík a český bělouš ze žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka 

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k.

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová krkovice b.k. - přeštík 

25,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. 

25,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík 

22,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. 

22,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

22,90 Kč/100g

Vepřové mleté

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra plochá - z žeber je odstraněna vnitřní blána

9,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

10 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuřecí maso z Loužné - tento týden mají na farmě volno

Trochu jiné kuřecí maso...

Kuře (2-3 kg) - vyprodáno

22,60 Kč/100g

Kuřecí prsa - vyprodáno

31,90 Kč/100g

Kuřecí stehna - vyprodáno

21,90 Kč/100g

Kuřecí křídla - vyprodáno

16,90 Kč/100g

Kuřecí kostra - vyprodáno

11,90 Kč/100g

Uzeniny

Jemné špekáčky

Hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením a hřbetním sádlem. Celou směs plníme do hovězích střev a poté zauzujeme na ohni. Po zauzení špekáčky vaříme a poté šokově chladíme a připravujeme k expedici. 

27,90 Kč/100g

Párky s goudou

Hovězí a vepřové maso nasolíme jako všechny naše uzeniny a necháme do dalšího dne odpočinout. Druhý den vymícháme hovězí a část vepřového masa do jemna s kořením a goudou. Takto připravenou sekánku necháme do dalšího dne proležet v lednici, kdy ji plníme do skopových střev. Párky udíme na jasném plameni a poté dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, vejcem a mlékem. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme. 

33,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením, čedarem a jalapeno papričkou. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme min. 5 hodin na ohni. 

33,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Šunková klobása

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Klobása s ořechy a švestkou macerovanou v rumu

Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašskými ořechy a sušenými švestkami, které na 2 dny namočíme do karibského rumu. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro. 

33,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Játrová paštika vepřová

Vepřové maso svaříme a poté rozemeleme na jemno s vepřovými játry. Do paštiky přidáváme jednodruhové koření a silný vepřový vývar. Poté plníme do forem a zavařujeme. Zdobíme slaninou, uzeným lalokem či ovocem.

24,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Sušený salámek s parmazánem - vyprodáno

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s parmazánem a jednodruhovým kořením. Poté salámky necháme odpočinout a udíme 24 hodin studeným kouřem. Salámek poté vyvěsíme a necháme 5 týdnů odvěšet. 

49,90 Kč/100g

Náš lovečák - vyprodáno

Vepřové maso semeleme na hrubo a poté vymícháme s jednodruhovým kořením. Poté salámky narážíme do hovězích deníků a necháme odpočinout. Udíme 12 hodin studeným kouřem a sušíme cca 21 dní na vzduchu. 

42,90 Kč/100g

Artisan Products

Uzený bůček - vyprodáno

Uzený bůček je uzený o 5 hodin déle při vyšších teplotách, oproti našemu klasickému bůčku. Je tmavší a chuťově intenzivnější. Jedná se o uzené, které je klasičtější a živější (pro někoho nutné dovařit či dopéci).

31,90 Kč/100g

Uzená masa

Naše uzená masa nejsou napichována a masírována (není do nich přidávána voda) a jejich přirozená ztráta při tepelném opracování je bohužel až 30 % váhy. Tento proces je ale jediný správný a takový, který by měl být považován za uzené maso. Uzené maso leží na sucho či v láku i několik týdnů a jeho výroba je velmi náročná, protože se maso musí během doby ležení několikrát obracet. 

Uzený bůček 

Vepřový bok hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se boky otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Bůčky se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy. 

33,90 Kč/100g

Uzená kýta - vyprodáno

Vepřovou kýtu hodíme do soli smíchané s řeznickou solí, které ředíme 9:1 a poté necháme několik týdnů odpočinout v lednici. Občas přihodíme i bylinky či česnek. Během celého procesu se pečeně otáčejí a když jsou připravené k uzení, tak se musí několik hodin vymáčet v teplé vodě. Pečeně se poté nechají oschnout a jsou připraveny k uzení. Udíme po staru na ohni několik hodin do zlatavé barvy.

33,90 Kč/100g

Uzený špek 

Špek pochází z plemene Mangalice (tento týden z plemene Landrase) a jedná se o jeho sádlo s kůží. Celé boky a sádla z kýty krájíme na tenké proužky a poté noříme do kuchyňské soli na dobu několika týdnů. Špeky se poté několik hodin utužují v teplé vodě a poté nechají oschnout před vložením do udríny. Špěky udíme po staru na ohni vyšší jednotky hodin. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr

Sýr goudu nastrouháme na drobno a přidáme vlašské ořechy. Celou směs zamícháme a poté naplníme do dámských punčoch. Převážeme a věsíme do předem vyhřáté udírny a udíme maximálně 5 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g