Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Silvestrovská nabídka
Vinná klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a citrónovou kůrou. Přidáváme whiskey, žemli, mléko, víno a smetanu. Česká klasika připravená na pánev, do trouby či na gril.
26,90 Kč/100g
Silvestrovské uzené - bůček, pečeně, kýta
Naše klasické uzené připravené rovnou k jídlu. Na výběr je ze 4 výše uvedených svalů. Uzené udíme na klasickém ohni minimálně 12 hodin.
33,90 Kč/100g
Tatarák čistý
Na tatarák používáme čistou, odblaněnou hovězí kýtu z našich hovězích čtvrtí.
35,90
Kč/100g
Tatarák ochucený
Odblaněná a očištěná hovězí kýta zamíchaná se solí, pepřem, sušenými rajčaty a kapary. Trochu jiný styl téhle klasiky.
35,90 Kč/100g
Porchetta
Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby.
Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout.
29,90 Kč/100g
Vepřová kolena - vyprodáno
Vepřová zadní a přední kolena. Upřednostňujeme do objednávek ta zadní, ale pokud budou vyprodána, musíme dodávat koleny předními.
14,00 Kč/100g
Uzené vepřové koleno - sous-vide - vyprodáno
Vepřová naložená kolena krásně zaudíme v naší old school udírně, poté je vaxneme a potáhneme v konvektomatu přes noc. Díky tomu budou krásně měkká a doba přípravy ve vaší troubě se značně zkrátí.
29,90 Kč/100g
Bůčková pomazánka
Pomalu pečený vepřový bok s cibulkou, kmínem, česnekem, jednodruhovým kořením poté semeleme a dochutíme. Ideální na silvestrovský stůl. Balíme po cca 250-300g.
25,90 Kč/100g
Přeštík a český bělouš ze Žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka - vyprodáno
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - bělouš
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k. - přeštík
25,90 Kč/100g
Vepřová krkovice - bělouš
25,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík
22,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - bělouš
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - přeštík
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - bělouš
22,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřové mleté
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní - vyprodáno
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední - vyprodáno
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra - jedná se o střední část žeber bez vnitřní blány
12,90 Kč/100g
Vepřová kůže
5 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Uzeniny
Turista polosuchý
Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Párky s goudou
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do směsi vysekáme na jemno goudu. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením, mlékem a vejcem. Nárážíme do přírodních skopových střev. Udíme 3 hodiny na bukovém dřevě a poté dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením. Přidány Jalapeňos papričky a trocha čedaru. Narážíme do přírodních skopových střev. Udíme 4 hodiny na bukovém dřevě.
33,90
Kč/100g
Klobása od Aulických
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása syrečkovo-pivní
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením . Přidáváme polotmavé pivo ze Zichovce a jihočeský Romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Jaternice
Vepřové játra, laloky a droby, vařené a rozsekané s naší řeznickou buchtou, kterou si pečeme. Celou směs podléváme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Poté plníme do vepřových střev a špejlujeme. Česká klasika v našem podání.
19,90 Kč/100g
Jelita
Vepřová krev, kroupy a vařené laloky, které společně zamícháme a rozsekáme na hrubší směs. Přidáváme škvarky a smaženou cibulku. Poté ji kořeníme jednodruhovým kořením, podlejeme silným vývarem a narážíme do vepřových střev, které na každém konci špejlujeme.
19,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Vepřová paštika
Vepřová a hovězí játra, vepřové laloky vymíchané s jednodruhovým kořením do jemna. Přidáváme trochu whiskey. Poté směs naplníme do forem, které vykládáme slaninou a polosuchou kýtou s tukovým krytím. Poté pozvolna zapékáme. Celé dílo necháme vychladnout a je připraveno k servisu.
24,90 Kč/100g
Uzená masa
Uzeno "starou cestou"
Uzený špek z mangalice
Vysoký vepřový špek s kůží naložený na 3 týdny do soli, uzený až 12 hodin na bukovém dřevě.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr s ořechy
Uzený sýr s nastrouhanými ořechy či sušeným medvědím česnekem. Zauzen v punčoše 12 hodin na bukovém dřevě.
33,90
Kč/100g
Polotovary
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90
Kč/100g
Sekaná (mletá)
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko, housky a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
23,90
Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.