Na vitríně tento týden
Děláme to jinak!
Vánoční nabídka
Vinná klobása (budeme balit po 0,5 či 1 kg)
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a citrónovou kůrou. Přidáváme whiskey, žemli, mléko, víno a smetanu. Česká klasika připravená na pánev, do trouby či na gril.
26,90 Kč/100g
Vánoční uzené - bůček
Naše klasické uzené připravené rovnou k jídlu. Na výběr je ze 4 výše uvedených svalů. Uzené udíme na klasickém ohni minimálně 12 hodin.
33,90 Kč/100g
Játrová zavářka - vyprodáno
Vepřová játra semletá se strouhankou, vejcem a jednodruhovým kořením. Balíme po cca. 300g balíčkách.
21,90 Kč/100g
Hovězí vývar - 0,7l - vyprodáno
Hovězí kosti, vepřové nožičky a zeleninu zapečeme v konvektomatu a poté táhneme 72 hodin do zlatavé barvy vývaru. Poté zredukujeme o 50% a zavaříme do sklenic. Vývar vydrží 14 dní v lednici do otevření.
170 Kč/ks
Vepřové řízky - kýta - vyprodáno
Klasické nenaklepané plátky na řízky. Na řízky řežeme plátky užší, než je u nás zvykem. Stačí si vybrat ze svého oblíbeného svalu.
28,90 Kč/100g
Kuřecí prsní řízky - vyprodáno
Klasické plátky na řízky připravené z kuřecího prsa z Loužné. Prsní řízky je zapotřebí spotřebovat do 25.12.2024
33,90
Kč/100g
Porchetta - vyprodáno
Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby. Pro vyšší slanost je zapotřebí osolit horní část polotovaru.
Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout.
29,90 Kč/100g
Roláda z kýty - vyprodáno
Vepřová kýta plněná okurkou, vajíčkem, slaninou a párkem. Potíráme hořčicí, solí a pepřem. Jedná se o velký "španělský ptáček". Ideální do trouby na pomalé pečení. Polotovar ideální na pomalé pečení v troubě. Pro vyšší slanost je zapotřebí osolit horní část polotovaru.
29,90 Kč/100g
Nadívané kuře - vyprodáno
Z kuřete opatrně vyřízneme skelet a poté naplníme naší vepřovou fáší. Celé kuře poté opět převážeme a poklademe na něj naše bylinkové máslo pro lepší konečnou chuť. Polotovar ideální do trouby.
24,90 Kč/100g
Nadívaná stehna - "řeznická růže" - vyprodáno
Kuřecí stehna vykostíme a poté naplníme naší vepřovou fáší. Stehna poté zabalíme a poklademe syrovou slaninu. Ideální polotovar na pomalé pečení v troubě.
29,90 Kč/100g
Roastbeef z falešné svíčkové - volných 5 ks
Marinované falešné svíčkové z našich stářených hovězích čtvrtí. Marinujeme v jednodruhovém koření, naší hořčici a sušených bylinkách, které jsme přes léto nastřádali. Polotovar ideální na zatáhnutí na pánvi a poté dopečení v troubě.
38,00 Kč/100g
BIO Jehněčí maso
BIO jehněčí maso od pana Lapky
Jehněčí hřbet
48,90 Kč/100g
Jehněčí kýta sk. - vyprodáno
42,90 Kč/100g
Jehněčí kolínko - vyprodáno
42,90 Kč/100g
Jehněčí plec sk
39,90 Kč/100g
Jehněčí krk sk.
35,90 Kč/100g
Jehěčí žebra
25,90 Kč/100g
Hovězí maso
Na Vánoce pro vás vybouráme stařené maso suchou metodou z Horního Bezděkova.
Rib-eye steak
88,00 Kč/100g
Sirloin steak
88,00 Kč/100g
Hovězí kýta - vrchní šál - volných 10x1 kg balíčky
33,00 Kč/100g
Hovězí kýta - spodní šál - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Hovězí kližka - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Hovězí loupaná plec - vyprodáno
33,00 Kč/100g
Přeštík a český bělouš ze Žihle
Přijďte ochutnat rozdíl...
Vepřová panenka - vyprodáno
34,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně b.k. - bělouš - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřový T-bone steak - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová Krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová krkovice - bělouš - vyprodáno
25,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová kýta b.k. - bělouš - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - přeštík
22,90 Kč/100g
Vepřová plec b.k. - bělouš
22,90 Kč/100g
Vepřový bok b.k.
22,90 Kč/100g
Vepřové mleté - vyprodáno
22,90 Kč/100g
Vepřové koleno zadní - vyprodáno
14,00 Kč/100g
Vepřové koleno přední - vyprodáno
12,00 Kč/100g
Vepřová nožička
45 Kč/kg
Vepřový lalok b.k.
11,00 Kč/100g
Vepřová žebra - jedná se o střední část žeber bez vnitřní blány
12,90 Kč/100g
Vepřová kůže
5 Kč/kg
Vepřové kosti
zdarma
Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.
Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.
Kuře z Loužné
Trochu jiné kuřecí maso...
Celé kuře (1,9-3kg) - spotřeba do 24.12.2024 - vyprodáno
22,60 Kč/100g
Prsní řízky - spotřeba do 25.12.2024 - vyprodáno
31,90 Kč/100g
Stehna - spotřeba do 24.12.2024 - vyprodáno
21,90 Kč/100g
Křídla - spotřeba do 24.12.2024
16,90 Kč/100g
Kostra - spotřeba do 24.12.2024
11,90 Kč100g
Uzeniny
Gothaj
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté přidáváme hřbetní sádlo a vše dohromady zamícháme. Dílo plníme do hovězích deníků a poté udíme na ohni. Gothaj se dovařuje na jehlu, prudce chladí a poté je připraven k expedici.
27,90 Kč/100g
Polosuchý turista
Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jemné párky
Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením, mlékem a vejcem. Nárážíme do přírodních skopových střev. Udíme 3 hodiny na bukovém dřevě a poté dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Párky s goudou - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do směsi vysekáme na jemno goudu. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.
33,90 Kč/100g
Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku) - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením. Přidány Jalapeňos papričky a trocha čedaru. Narážíme do přírodních skopových střev. Udíme 4 hodiny na bukovém dřevě.
33,90
Kč/100g
Klobása od Aulických - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása Jalapeno-čedar - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása syrečkovo-pivní - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením . Přidáváme polotmavé pivo ze Zichovce a jihočeský Romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Klobása s ořechy a macerovanou švestkou v rumu - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašskými ořechy a sušenými švestkami, které na 2 dny namočíme do karibského rumu. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro.
33,90 Kč/100g
Šunková klobása - vyprodáno
Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.
33,90 Kč/100g
Tlačenka
Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.
24,90 Kč/100g
Jaternice
Vepřové játra, laloky a droby, vařené a rozsekané s naší řeznickou buchtou, kterou si pečeme. Celou směs podléváme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Poté plníme do vepřových střev a špejlujeme. Česká klasika v našem podání.
19,90 Kč/100g
Jelita
Vepřová krev, kroupy a vařené laloky, které společně zamícháme a rozsekáme na hrubší směs. Přidáváme škvarky a smaženou cibulku. Poté ji kořeníme jednodruhovým kořením, podlejeme silným vývarem a narážíme do vepřových střev, které na každém konci špejlujeme.
19,90 Kč/100g
Řeznický sulc
Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.
14,50 Kč/100g
Vepřové sádlo škvařené - vyprodáno
Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně.
15,90 Kč/100g
Vepřová paštika
Vepřová a hovězí játra, vepřové laloky vymíchané s jednodruhovým kořením do jemna. Přidáváme trochu whiskey. Poté směs naplníme do forem, které vykládáme slaninou a polosuchou kýtou s tukovým krytím. Poté pozvolna zapékáme. Celé dílo necháme vychladnout a je připraveno k servisu.
24,90 Kč/100g
Smoke and Dry series
Sušená klobáska - vyprodáno
Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu.
49,90 Kč/100g
Uzená masa
Uzeno "starou cestou"
Uzený špek z mangalice
Vysoký vepřový špek s kůží naložený na 3 týdny do soli, uzený až 12 hodin na bukovém dřevě.
24,90 Kč/100g
Uzený sýr s ořechy
Uzený sýr s nastrouhanými ořechy či sušeným medvědím česnekem. Zauzen v punčoše 12 hodin na bukovém dřevě.
33,90
Kč/100g
Polotovary
Masové koule s parmazánem
Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem.
29,90
Kč/100g
Sekaná (mletá)
Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko, housky a česnek. Jedná se o syrový polotovar.
23,90
Kč/100g
Hovězí burger
Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril.