Na vitríně tento týden

Děláme to jinak! 

Vánoční nabídka

Vinná klobása (budeme balit po 0,5 či 1 kg)

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením a citrónovou kůrou. Přidáváme whiskey, žemli, mléko, víno a smetanu. Česká klasika připravená na pánev, do trouby či na gril. 

26,90 Kč/100g

Vánoční uzené - bůček

Naše klasické uzené připravené rovnou k jídlu. Na výběr je ze 4 výše uvedených svalů. Uzené udíme na klasickém ohni minimálně 12 hodin. 

33,90 Kč/100g

Játrová zavářka - vyprodáno

Vepřová játra semletá se strouhankou, vejcem a jednodruhovým kořením. Balíme po cca. 300g balíčkách. 

21,90 Kč/100g

Hovězí vývar - 0,7l - vyprodáno

Hovězí kosti, vepřové nožičky a zeleninu zapečeme v konvektomatu a poté táhneme 72 hodin do zlatavé barvy vývaru. Poté zredukujeme o 50% a zavaříme do sklenic. Vývar vydrží 14 dní v lednici do otevření.

170 Kč/ks

Vepřové řízky - kýta - vyprodáno

Klasické nenaklepané plátky na řízky. Na řízky řežeme plátky užší, než je u nás zvykem. Stačí si vybrat ze svého oblíbeného svalu. 

28,90 Kč/100g

Kuřecí prsní řízky - vyprodáno

Klasické plátky na řízky připravené z kuřecího prsa z Loužné. Prsní řízky je zapotřebí spotřebovat do 25.12.2024

33,90 

Kč/100g

Porchetta - vyprodáno

Nyní už naše klasika. Pečeně zarolovaná v bůčku, do které dáváme spoustu čerstvých bylinek a citrónové kůry, olivového oleje a česneku. Polotovar je ideální do trouby. Pro vyšší slanost je zapotřebí osolit horní část polotovaru.

Vyjměte porchettu z lednice 1 hodinu před samotným pečením. Před vložením porchetty do trouby lehce protřete kůži solí. Rozpalte troubu na 220 stupňů a vložte porchettu na 25 minut. Poté stáhněte teplotu na 150 stupňů a pečte 2,5 - 3,5 hodiny podle velikosti (můžete přikrýt alobalem). Na závěr sejměte alobal z pekáče a dopečte kůrku (180 stupňů po dobu cca 20 minut). Vyjměte porchettu z pekáče a před krájením nechte 10 minut odpočinout. 

29,90 Kč/100g

Roláda z kýty - vyprodáno

Vepřová kýta plněná okurkou, vajíčkem, slaninou a párkem. Potíráme hořčicí, solí a pepřem. Jedná se o velký "španělský ptáček". Ideální do trouby na pomalé pečení.  Polotovar ideální na pomalé pečení v troubě. Pro vyšší slanost je zapotřebí osolit horní část polotovaru.

29,90 Kč/100g

Nadívané kuře - vyprodáno

Z kuřete opatrně vyřízneme skelet a poté naplníme naší vepřovou fáší. Celé kuře poté opět převážeme a poklademe na něj naše bylinkové máslo pro lepší konečnou chuť. Polotovar ideální do trouby. 

24,90 Kč/100g

Nadívaná stehna - "řeznická růže" - vyprodáno

Kuřecí stehna vykostíme a poté naplníme naší vepřovou fáší. Stehna poté zabalíme a poklademe syrovou slaninu. Ideální polotovar na pomalé pečení v troubě. 

29,90 Kč/100g

Roastbeef z falešné svíčkové - volných 5 ks

Marinované falešné svíčkové z našich stářených hovězích čtvrtí. Marinujeme v jednodruhovém koření, naší hořčici a sušených bylinkách, které jsme přes léto nastřádali. Polotovar ideální na zatáhnutí na pánvi a poté dopečení v troubě. 

38,00 Kč/100g

BIO Jehněčí maso

BIO jehněčí maso od pana Lapky

Jehněčí hřbet

48,90 Kč/100g

Jehněčí kýta sk. - vyprodáno

42,90 Kč/100g

Jehněčí kolínko - vyprodáno

42,90 Kč/100g

Jehněčí plec sk

39,90 Kč/100g

Jehněčí krk sk.

35,90 Kč/100g

Jehěčí žebra

25,90 Kč/100g

Hovězí maso

Na Vánoce pro vás vybouráme stařené maso suchou metodou z Horního Bezděkova.

Rib-eye steak 

88,00 Kč/100g

Sirloin steak

88,00 Kč/100g

Hovězí kýta - vrchní šál - volných 10x1 kg balíčky

33,00 Kč/100g

Hovězí kýta - spodní šál - vyprodáno

33,00  Kč/100g

Hovězí kližka - vyprodáno

33,00 Kč/100g

Hovězí loupaná plec - vyprodáno

33,00 Kč/100g

Přeštík a český bělouš ze Žihle

Přijďte ochutnat rozdíl...

Vepřová panenka - vyprodáno

34,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně b.k. - bělouš - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová pečeně - steak s kostí - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřový T-bone steak - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová Krkovice b.k. - přeštík - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová krkovice - bělouš - vyprodáno

25,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - přeštík - vyprodáno

22,90 Kč/100g

Vepřová kýta b.k. - bělouš - vyprodáno

22,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. - přeštík

22,90 Kč/100g

Vepřová plec b.k. - bělouš

22,90 Kč/100g

Vepřový bok b.k.

22,90 Kč/100g

Vepřové mleté - vyprodáno

22,90 Kč/100g

Vepřové koleno zadní - vyprodáno

14,00 Kč/100g

Vepřové koleno přední - vyprodáno

12,00 Kč/100g

Vepřová nožička 

45 Kč/kg

Vepřový lalok b.k.

11,00 Kč/100g

Vepřová žebra - jedná se o střední část žeber bez vnitřní blány

12,90 Kč/100g

Vepřová kůže 

5 Kč/kg

Vepřové kosti

zdarma

Bílé ušlechtilé plemeno bylo po druhé světové válce v ČSR základním a nejrozšířenějším plemenem. Jedná se o sádelnomasný typ, středního až většího tělesného rámce. V průběhu let docházelo k jeho šlechtění s Landrasem, velkého bílého anglického prasete, velkého bílého z Rakouska a dalšími. Po druhé světové válce zůstalo naším jediným uznaným plemenem.  

Černostrakaté přeštické plemeno bylo v roce 1964 uznáno jako druhé samostatné plemeno v ČSR. Plemeno je rajonizováno v západních Čechách. Plemeno vzniklo křížením klapouchého prasete s plemeny cornwall, berkshire, se středním bílým anglickým a pravděpodobně i původním poločerveným prasetem bavorským. V průběhu let se toto plemeno dále zušlechťovalo, aby odolávalo více stresu, mělo dobré reprodukční vlastnosti a zlepšila se masná užitkovost.  

Kuře z Loužné

Trochu jiné kuřecí maso...

Celé kuře (1,9-3kg) - spotřeba do 24.12.2024 - vyprodáno

22,60 Kč/100g

Prsní řízky - spotřeba do 25.12.2024 - vyprodáno

31,90 Kč/100g

Stehna - spotřeba do 24.12.2024 - vyprodáno

21,90 Kč/100g

Křídla - spotřeba do 24.12.2024

16,90 Kč/100g

Kostra - spotřeba do 24.12.2024

11,90 Kč100g

Uzeniny


Gothaj

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté přidáváme hřbetní sádlo a vše dohromady zamícháme. Dílo plníme do hovězích deníků a poté udíme na ohni. Gothaj se dovařuje na jehlu, prudce chladí a poté je připraven k expedici.

27,90 Kč/100g

Polosuchý turista

Hovězí a vepřové maso vymícháme do jemna s jednodruhovým kořením. Poté přidáme na hrubo namleté vepřové maso a zamícháme. Plníme do hovězích deníků a poté udíme a dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jemné párky

Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením, mlékem a vejcem. Nárážíme do přírodních skopových střev. Udíme 3 hodiny na bukovém dřevě a poté dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Párky s goudou - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Do směsi vysekáme na jemno goudu. Párky plníme do skopových střívek a ručně "párkujeme". Poté udíme na ohni 3 hodiny a dovařujeme.

33,90 Kč/100g

Jalapeńos párky - (styl Debrecínského párku) - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso vymíchané s vlastním jednodruhovým kořením. Přidány Jalapeňos papričky a trocha čedaru. Narážíme do přírodních skopových střev. Udíme 4 hodiny na bukovém dřevě.  

33,90 

Kč/100g

Klobása od Aulických - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Klobása Jalapeno-čedar - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Přidáváme čerstvé jalapeno papričky a čedar. Narážíme do vepřových střev a poté udíme 6-8 hodin na ohni. 

33,90 Kč/100g

Klobása syrečkovo-pivní - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením . Přidáváme polotmavé pivo ze Zichovce a jihočeský Romadur. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Klobása s ořechy a macerovanou švestkou v rumu - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso nasolíme a necháme do druhého dne proležet. Poté semeleme a vymícháme s jednodruhovým kořením, vlašskými ořechy a sušenými švestkami, které na 2 dny namočíme do karibského rumu. Klobásky narazíme do vepřových střev a dílo uložíme do druhého dne do lednice. Dalšího dne klobásy udíme nejprve na osušení jasným plamenem, a poté zauzujeme jasným dýmem do úplného prohřátí na jádro.


33,90 Kč/100g

Šunková klobása - vyprodáno

Hovězí a vepřové maso vymíchané s jednodruhovým kořením. Poté narážíme do vepřových střev a udíme 6-8 hodin na ohni.

33,90 Kč/100g

Tlačenka

Vyhotovujeme z vepřových hlav, vepřových kolen, vepřových plecí, vepřových jazyků, vepřových srdcí , vepřových kůží, vepřových jater, cibule a silného vepřového vývaru. Poté kořeníme vlastním jednodruhovým koření a plníme do umělých střev, zavařujeme.

24,90 Kč/100g

Jaternice

Vepřové játra, laloky a droby, vařené a rozsekané s naší řeznickou buchtou, kterou si pečeme. Celou směs podléváme silným vývarem a kořeníme jednodruhovým kořením. Poté plníme do vepřových střev a špejlujeme. Česká klasika v našem podání.

19,90 Kč/100g

Jelita

Vepřová krev, kroupy a vařené laloky, které společně zamícháme a rozsekáme na hrubší směs. Přidáváme škvarky a smaženou cibulku. Poté ji kořeníme jednodruhovým kořením, podlejeme silným vývarem a narážíme do vepřových střev, které na každém konci špejlujeme.

19,90 Kč/100g

Řeznický sulc

Svařené vepřové kůže, semleté s kořením a zeleninou. Dochuceno solí, pepřem a octem.  

14,50 Kč/100g

Vepřové sádlo škvařené - vyprodáno 

Hřbetní a plstní sádlo nakrájíme na malé kostky a poté vyškvaříme. Základ každé správné kuchyně. 

15,90 Kč/100g

Vepřová paštika 

Vepřová a hovězí játra, vepřové laloky vymíchané s jednodruhovým kořením do jemna. Přidáváme trochu whiskey.  Poté směs naplníme do forem, které vykládáme slaninou a polosuchou kýtou s tukovým krytím. Poté pozvolna zapékáme. Celé dílo necháme vychladnout a je připraveno k servisu. 

24,90 Kč/100g

Smoke and Dry series

Sušená klobáska - vyprodáno

Vepřové a hovězí maso vymíchané s jednodruhovým kořením.. Směs narážíme do vepřových střev a udíme studeným kouřem. Po 2 týdnech ve visu ho tento týden pustíme na scénu. 

49,90 Kč/100g

Uzená masa

Uzeno "starou cestou"

Uzený špek z mangalice 

Vysoký vepřový špek s kůží naložený na 3 týdny do soli, uzený až 12 hodin na bukovém dřevě. 

24,90 Kč/100g

Uzený sýr s ořechy

Uzený sýr s nastrouhanými ořechy či sušeným medvědím česnekem. Zauzen v punčoše 12 hodin na bukovém dřevě.  

33,90 

Kč/100g

Polotovary

Masové koule s parmazánem

Vepřové a hovězí pomleté maso zamíchané s kořením, petrželkou, jarní cibulkou a parmazánem. 

29,90 

Kč/100g

Sekaná (mletá)

Hovězí a vepřové maso pomleté s jarní cibulkou a vlastním jednodruhovým koření. Přidáváme mléko, housky a česnek. Jedná se o syrový polotovar. 

23,90 

Kč/100g

Hovězí burger

Semleté hovězí maso v tučnosti 70/30. Ideální do trouby na pánev či na gril. 

29,90 

Kč/100g